Čas na dátovú stratégiu


Kvalitné a spoľahlivé úložisko dát je jednou zo základných a kľúčových súčastí IT infraštruktúry. Každá moderná spoločnosť, ktorá chce udržať krok a konkurencieschopnosť v čoraz rýchlejšie sa rozvíjajúcom prostredí, prechádza v súčasnosti procesom digitálnej transformácie. Jej úspech podstatne ovplyvňuje aj to, ako firma dokáže pracovať so zvyšujúcim sa objemom dát. Pritom treba zdôrazniť, že najdôležitejšie nie sú samotné dáta, ale to, čo z nich dokážete vyťažiť pre rozvoj Vášho biznisu. Zamysleli ste sa niekedy nad tým, aká je Vaša dátová stratégia? Alebo jednoduchšie povedané, ako z Vašej IT infraštruktúry spraviť namiesto „nutného zla“ konkurenčnú výhodu? S týmito otázkami Vám dokážeme pomôcť tiež spolu s Hewlett Packard Enterprise (HPE) a ich portfóliom inteligentných úložísk. 

Začneme zhurta, a to s najinteligentnejším úložiskom, ktorým je HPE Primera. Vďaka svojmu výkonu, mimoriadnej pružnosti a unikátnej architektúre nesklame Primera ani tie najvyššie očakávania. Úložisko novej generácie prináša pohodlie, ktoré si želá každý manažér - nie je nutné robiť kompromisy. Vyladený operačný systém PrimeraOS umožňuje 2x rýchlejší výkon než predchádzajúce generácie a jednoduchý manažment. Navyše, zabudovaný systém automatických aktualizácií, sebaoptimalizácia na báze umelej inteligencie a prediktívna analýza HPE InfoSight (nástroj, ktorý odhalí a vyrieši až 86 % problémov ešte predtým, ako sa reálne prejavia a ovplyvnia chod Vašej služby) zaručuje spoľahlivý beh Primery bez nutnosti vonkajšieho zásahu. Toto všetko znamená, že sa Vaše IT oddelenie nemusí venovať správe úložiska, ale sústredí sa na to, čo je pre Vaše podnikanie najpodstatnejšie. Extrémne nízka doba odozvy, 100 %-ná dostupnosť, účinná škálovateľnosť a prediktívna inteligencia sú dôvody, prečo je HPE Primera špičkovým high-end riešením pre kritické aplikácie a ochranu Vašich projektov v krízových situáciách.

Smart funkcionality poskytuje aj ďalší model úložiska, ktorým je HPE Nimble Storage. Je založený na flash technológii a SCM (Storage Class Memory) - novej generácii pamäte, ktorá obsahuje aj napájanie, takže dáta sa nestratia ani pri výpadku energie. Týmto poskytuje až 10x vyššiu rýchlosť ako technológia NVMe SSD. Ak uvažujete o zavedení moderného hybridného cloudu, kde je potrebná mobilita dát a aplikácií, HPE Nimble je vhodným základom pre takéto riešenie. Podporuje službu HPE Cloud Volumes, ktorá spája datasety z kritických aplikácií cloudu (na platforme AWS alebo Azure) s vlastnou infraštruktúrou, čiže Vám umožňuje ľahko migrovať dáta podľa potreby a tiež slúži pre zálohovanie. HPE Nimble je optimálnym riešením pre spoločnosti, ktoré hľadajú rovnováhu medzi cenou a výkonom a zároveň jednoduché spravovanie infraštruktúry a procesov. To všetko pri garantovanej 99,9999% dostupnosti a s podporou prediktívnej analýzy HPE InfoSight.

A čo v prípade, ak nie ste spoločnosť, ktorá má rozsiahle IT oddelenie a hľadáte riešenie, ktoré je používateľsky jednoduché ale komplexné? V takomto prípade je najlepším riešením hyperkonvergovaná infraštruktúra, to znamená server aj úložisko integrované v jednom zariadení. Takýto prístup prináša HPE SimpliVity. Eliminuje nutnosť firmy mať špecialistov na servery, úložiská či siete, keďže manažment infraštruktúry je jednoduchý cez jedno používateľské prostredie. Takisto znižuje náklady na energiu a chladenie. Výhodou hyperkonvergovanej sústavy je aj rýchla a bezproblémová škálovateľnosť, pretože v prípade potreby väčšieho výpočtového výkonu alebo kapacity úložiska iba pridáte ďalšie zariadenia SimpliVity a celá sústava stále pracuje ako jedno integrované zariadenie. Jednoduchosť sa vypláca. SimpliVity navyše prostredníctvom Data Virtualization Platform poskytuje zabudované prvky pre odolnosť voči strate dát, zálohu, obnovu dát a manažment VM (virtuálnych strojov) cez vCenter. Samozrejmosťou je aj HPE InfoSight. 

Či už hľadáte komplexné úložisko pre najdôležitejšie a kritické procesy vo Vašej spoločnosti, alebo čo najjednoduchšie flexibilné riešenie, ktoré sa prispôsobí Vašim požiadavkám, s odbornou pomocou a  riešeniami HPE vždy trafíte do čierneho.



Ak sa chcete dozvedieť viac, napíšte nám na sales@egroup.sk