Cloud nie je miesto, cloud je schopnosť, ktorú treba využiť



31. marec je svetovým dňom zálohovania.
Premýšľali ste sa už niekedy, aké dôležité je mať dobre nastavené zálohovanie? Možno aj Vám sa stalo, že ste prišli o všetky dáta, ktoré ste mali uložené v mobile či počítači. Oveľa hodnotnejší význam má pravidelné zálohovanie obchodných dát v spoločnostiach. Sú tým najväčším bohatstvom, akým firma disponuje, hoci si to uvedomí častokrát až vtedy, keď je neskoro.
Na Slovensku stále pretrváva názor, že počítačové systémy a ich dáta musí mať firma vo vlastnom dátovom úložisku a do cloudu vôbec nepatria. Bezpečnostné štandardy definované pre cloud sú pritom niekoľkonásobne vyššie, ako môže firma dosiahnuť vo vlastnej réžii.
V spolupráci s Trendom Vám prinášame článok o tom, ako to s cloudom robíme my a čo je najdôležitejšie - veríme mu.


Rýchlo sa prispôsobiť nepredvídaným zmenám je priam nevyhnutné, ak chceme v súčasnosti podnikať

Cloud – pred pár rokmi veľká neznáma, dnes užitočný pomocník, o pár rokov nevyhnutnosť. Kým pre mnohé firmy predstavujú cloudové služby už dávno spoľahlivé, bezpečné a jednoduché riešenie, ako efektívnejšie zvládnuť digitalizáciu procesov, pre viaceré je cloud stále len výzva.

Podnikanie je aj schopnosť rýchlo reagovať na výzvy

Z užitočného pomocníka pre firmy sa stáva čoraz viac nevyhnutnosť. Riadiť spoločnosť bez zbytočných problémov a ešte pritom ušetriť čas či dokonca peniaze, to je sen každého podnikateľa.

Pandémia vyhnala mnohých ľudí z kancelárií domov. Home office priniesol pre organizácie nový štandard, s ktorým možno doteraz nepočítali. Nehovoriac o tom, že každá firma sa v súčasnosti snaží optimalizovať náklady a zvyšovať produktivitu práce. Ak sa firma nestará o svoje IT, skôr či neskôr ju to dobehne.

Fráza „zostaňte doma“ otvorila firmám oči

Súčasná situácia núti manažérov hľadať spôsoby, ako zvládnuť riadenie firmy a poradiť si s novými požiadavkami a so situáciami, ktoré so sebou prináša neľahká doba. Pandémia nám jasne ukázala, prečo je dôležité vedieť sa rýchlo prispôsobiť zmenám, ale aj to, aké dôležité je veci zbytočne nekomplikovať, a tak náročné obdobia preklenúť s ľahkosťou.

Presne tak funguje cloud. V tichosti poskytuje určitú slobodu, aby firma prostredníctvom IT systémov fungovala, ako fungovať má, umožňuje ľuďom, aby boli produktívni, vytvárali hodnoty a zároveň môže podporiť podnikanie.


Zdroj: TREND

Čítať článok

Ak sa chcete dozvedieť viac, napíšte nám na sales@egroup.sk